Вторник, 03 Октомври 2023 г.

МВР: Засилени мерки по пътищата

Засилени мерки по пътищата ще има през следващите дни. Пътна полиция провежда няколко операции едновременно в цялата страна. Причината засиления трафик по пътищата, който става факт със затоплянето на времето.

От няколко дни екипите на полицията по пътищата следят за водачи които с поведението си застрашават безопасността на останалите участници в движението, които имат арогантно поведение на пътя и правят рискови маневри.

Успоредно с това контрол има и по магистралите у нас. Повече полиция има и по магистралите, като отделно от това засилен е контрола и в населените места.

Проверките ще са за употреба на алкохол и наркотици. Сред най-честите проверки, които се извършват от екипите на полицията, са тези за използването на колани и детски столчета.

От вътрешното министерство напомнят, че използването на столчета за малките деца е задължително. В същото време има забрана те да се возят на предната седалка на колата.

Специално внимание по време на операциите на МВР, ще бъде обърнато на водачи, които използват мобилни телефони по време на движение.

Facebook коментари