Вторник, 03 Октомври 2023 г.

В Голеш се проведе събор, посветен на българския и турския фолклор

На 27 май 2023 година се проведе вълнуващ фолклорен събор, посветен на българския и турския фолклор, в село Голеш. Събитието бе организирано съвместно от община Кайнарджа, Кметство Голеш и Народно читалище "Родина-1941" село Голеш. Участваха 30 самодейни състава и клубове от област Силистра, както и 14 индивидуални изпълнители.

Фолклорният събор представи богатството и разнообразието на народните традиции и култури. Участниците изпълниха песни, танци и инструментални композиции, разкривайки красотата на българското и турското наследство. Зрителите бяха възхитени от емоционалните изпълнения и артистичните умения на участниците.

Всички участници бяха отличени с грамоти за участие, които признаваха техния принос към събора. Освен това, те получиха и специални плакети, които символизираха признание за тяхната посветеност и талант. Организаторите бяха горди да наградят участниците с парична награда, което бе проява на благодарност и признание за техния труд и артистично представяне.

Фолклорният събор в село Голеш бе прекрасна възможност за обмен на културни идентичности и създаване на приятелства между участниците и публиката. Това събитие помогна да се промотира и запази богатото фолклорно наследство на региона и да се отбележи значимостта на разнообразието и толерантността.

Facebook коментари