Събота, 17 Април 2021 г.

ДАИ - Силистра са проверили до 26 юни 89 автобуса за техническа изправност на територията на областта

От 20 юни започнаха проверки на автобусите в страната. Инспектори на ДАИ следят документацията, работните графици и техническото състояние на автобусите. Извънредните проверки са разпоредени от министъра на транспорта Ивайло Московски след жестоката катастрофа на АМ "Тракия" от миналата седмица, в която намериха смъртта си осем души, а 16 бяха тежко ранени.

Държавна автомобилна инспекция в Силистра е проверила 89 автобуса на територията на областта за тяхната изправност, съобщи Евгени Аврамов – временно изпълняващ длъжността Директор на ДАИ-Силистра.
Инспекторите от ДАИ са съставели 11 акта. Един е по наредба 33 – за неспазване на разписание, 3 акта по наредба 2 за превоза на пътници, 3 акта за липса на дигитални тахографи, 6 акта за технически неизправности – 4 за спукани предни стъкла и 2 за износени гуми. Един акт за неспазване на времето на почивките на водачите.По закон шофьорите на автобуса имат право да карат най-много по десет часа на ден и то само два дни в седмицата. През останалото време трябва да карат по девет часа на ден, така че да имат единайсет последователни часа почивка.

Facebook коментари