Петък, 23 Февруари 2024 г.

Кметът на Тутракан даде празничен коктейл за 24 май

За поредна година Община Тутракан организира празничен коктейл по случай Деня на българската азбука, просвета и култура.

Над 180 учители, читалищни и музейни специалисти, просветни и културни дейци, и журналисти се събраха вечерта на 25 май в хан "Дълбока" и празнуваха заедно.

Вечерта бе тематична и в духа на най-българския празник украсата, дрескода, музиката бяха посветени на българското. Присъстващите имаха фолклорни елементи в облеклото си, балони в цветовете на родния трибагреник украсяваха залата, преобладаваща бе народната музика, дори салфетките бяха с народни шевици. Цялата тази прелест създаваше не само настроение, но усещане за общност.

Водещият Живко Жечев даде начало на празника с Химна на Светите братя Кирил и Методий. Станали на крака всички пееха "Върви, народе, възродени!"

Кметът на общината д-р Димитър Стефанов поздрави присъстващите и връчи на ръководителите на институциите специални поздравителни адреси до екипите им.

Поздравление имаше и от председателя на Общинския съвет – Нехат Кантаров. Сред официалните гости беше и Дарина Иванова – зам.-кмет по хуманитарни дейности.

С народни хора започна веселието, а забавният и атрактивен водещ Живко Жечев създаваше атмосферата – живо, динамично, емоционално. Известната фолклорна певица Ивелина Димова бе част от прекрасната програма, дело на екипа на Доротея Бальовска от Общински център за извънучилищни дейности.

Разбира се, имаше забавни игри, надигравания, наградени, танци – от танго, сиртаки, до рок, ръченица и кръшни хора. Не бе забравен и рожденикът Александър Димитров – уредник на Художествения отдел на музея. Той бе поздравен с песните на Веселин Маринов и на Мая Нешкова, с подарък и аплодисменти.

Присъстващите се отзоваха на призива на организаторите да донесат по една книга.

В края на събитието събраните над 150 книги ще бъдат разпределени и дарени на читалищните и училищни библиотеки.

Facebook коментари