Събота, 20 Април 2024 г.

Еколози представиха проекта "Събирай – рециклирай" в три градини в Силистра

Експерти на РИОСВ-Русе представиха в ДГ "Добруджа", ДГ "Ян Бибиян" и ДГ "Нарцис" в Силистра проекта "Събирай – рециклирай" през май.

В групи от прeдучилищен етап на образование в детските зеведения е изнесена презентация за ползите от разделното събиране на отпадъците от опаковки за природата и човека. Всяко детско заведение получи комплект, съдържащ три цвята контейнери, обозначени със символа за рециклиране, стикери и карти за игра на предмети, които трябва да се изхвърлят в съответния цвят кош, както и указателно табло.

С проекта "Събирай – рециклирай" инспекцията участва в националната програма "Mладежи за околната среда" на Министерството на околната среда и водите.

В края на урока всяко дете получи индивидуална книжка и стикер, предоставени от организацията "Екопак", с която Община Силистра има сключен договор.

Откритите уроци се проведоха в навечерието на Световния ден на околната среда -5 юни, чиято тема тази година е свързана със замърсяването с пластмаса. Целта на проекта "Събирай – рециклирай" е възпитаване на отговорно отношение към околната среда и създаване на навици за разделно събиране на ежедневно генерирания отпадък в детските и учебни заведения.

През април проектът "Събирай – рециклирай" бе представен в детски градини в гр. Русе, а със старта на новата учебна година открити уроци ще бъдат проведени в три детски градини в гр. Разград.

Facebook коментари