Неделя, 11 Юни 2023 г.

Силистренски полицаи гостуваха в ДГ "Радост"

С много настроение, ентусиазъм, песни и игри премина занятието по пътна безопасност, което се проведе днес в Детска градина "Радост" в Силистра.

Гости на децата бяха инспектор Стоян Савов и полицай Димитър Петров от сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР. Пред тях малчуганите показаха колко добре са усвоили правилата за движение и какво означава да са отговорни като пешеходци, като водачи на велосипеди, тротинетки, ролери и като пътници в моторните превозни средства.

Пред погледите им малчуганите демонстрираха уменията си на участници в движението, като с тротинетки преминаваха и пресичаха на обозначените за това места на изградената в учебното заведение площадка по безопасност на движението.

Децата безпроблемно се справиха с отговорите на тематични гатанки, зададени от техните учителки, и поздравиха гостите с песни, посветени на пътната безопасност.

След като ги похвали за добрата работа, инспектор Стоян Савов им разказа с какво се занимават пътните полицаи и защо е важна тази професия за обществото.

В края на занятието любознателните малчугани разгледаха служебния автомобил и полицейския мотоциклет, а на гостите си подариха свои рисунки, свързани с пътната безопасност.

Facebook коментари