Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

Ученици от Силистра от 11 и 12 клас могат да кандидатстват за практикантската програма на Kaufland България

За седма поредна година Kaufland България ще проведе своята практикантска програма. В новото ѝ издание, което ще започне през юли месец тази година, компанията ще посрещне 30 участници. Процесът по кандидатстване вече започна и желаещите да се включат в програмата могат да го направят на кариерния уебсайт на компанията: www.kariera.kaufland.bg.

Лятната практикантска програма на Kaufland България е предназначена за ученици в 11 и 12 клас, които имат навършени 18 години. Компанията дава шанс на записалите се младежи да се запознаят отблизо с дейността на всеки един сектор в общо 15 от нейните хипермаркети, намиращи се в 12 български града: Бургас, Варна, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Перник, Севлиево, Силистра, София и Хасково.

В рамките на лятната си практика учениците придобиват своите първи практически професионални умения, като в същото време получават атрактивно месечно заплащане. Обучението се провежда по време на лятната ваканция и общата му продължителност е 210 часа. Благодарение на участието си в програмата, всеки участник получава възможността да се запознае от първо лице с работното ежедневие във филиалите на Kaufland България и да придобие представа за това какви са основните дейности и процеси, които се извършват там.

Традиционно, учениците ще имат и практически задачи, сред които: активна комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета. Освен, че придобиват полезни знания по време на работата си в хипермаркета, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland.

Ръководители на съответния отдел в магазина влизат в ролята на техни ментори. Благодарение на това те могат да започнат да изграждат професионална мрежа с контакти, докато все още са в училище. Всеки участник подписва срочен договор с продължителност до месец и половина, като е възможно да работи както на пълно, така и на непълно работно време в интервала между 7:00 и 20:00 ч.

Практикантите ще се възползват от всички придобивки, които компанията предлага на служителите си – допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, ваучери за храна и други. Практикантската програма на Kaufland е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да "създадат мост" между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти. Освен това, през март тази година Kaufland даде старт на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия - Kaufland Business Academy, която се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство.

Програмата е с продължителност 2 месеца, като на финала на академията, студентите могат приложат да знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси. В допълнение, те получават възможност за стаж в избрано от тях звено, в Централния офис на Kaufland България.

Facebook коментари