Сряда, 17 Април 2024 г.

Деца от Силистра ще мерят сили в майсторското управление на велосипед в Трявна

Информация Дарик радио
Предпоследен кръг от Републиканският шампионат по приложно колоездене за деца ще се проведе днес в Трявна. На спортната площадка на SOS детското селище седем отбора от Берковица, Челопеч, Монтана, Попово, Трявна, Севлиево и Силистра ще премерят сили в майсторското управление на велосипед.
"Откриването на състезанието е от 9 часа и ще продължи до 17.30 часа. Децата гости на града ще имат възможността да разгледат забележителностите на старата част на Трявна", съобщи за Дарик единият от членовете на бюрото по приложно колоездене, Константин Бумов.
Организатори на спортното мероприятие са SOS детски селища, Община Трявна, Съюзът на българските автомобилисти в Трявна, Пътна полиция Трявна, както и Националното движение по приложно колоездене"Младежта за безопасност на движението".
Предвидено е последният кръг от Републиканския шампионат да се проведе в село Кранево. Оттам най-добрите състезатели през цялата година ще имат честта да защитават името на България на Европейското първенство по правилата на пътното движение, което ще се проведе в град Скопие-Македония, каза още Бумов.

Facebook коментари