Събота, 25 Май 2024 г.

Служителите на НОИ проведоха предупредителна стачка в Силистра

Предупредителна стачка проведоха служителите от Териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) в Силистра.

В 10:00 часа те спряха работа за около 15 минути и излязоха пред сградата на администрацията. Протестиращите искат увеличение на възнагражденията си, като настояват допълнителните средства за това да бъдат предвидени при приемането на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2023 г.

"Искаме увеличение на заплатите на всички служители с минимум 30% и това увеличение да влезе в сила от 1 януари 2023 г. Всички работещи в системата са солидарни с това искане. Предвид пандемичната обстановка и промените в закона сме натоварени с много извънредна работа. НОИ е една от най-натоварените администрации в държавата. По тази причина мисля, че сме заслужили това увеличение", каза Нели Николова, служител на НОИ в Силистра.

В Териториалното поделение на НОИ в крайдунавския град работят около 80 души. Всички те са категорични, че ако исканията и не бъдат чути протестните им действия ще продължат.

Facebook коментари