Неделя, 03 Юли 2022 г.

Антон Кутев: "Ако някой ден си купя хотел ще е на Карибите, а не в "Деленките""

"Ако някой ден си купя хотел ще е на Карибите, а не в "Деленките"", така в шеговит тон, коментира червеният депутат плъзналите из Силистра слухове, че е закупил хотел "Куйн" в кв.Деленките на село Айдемир и добави, че "нямал пари за хотел".
Основна тема в днешната му пресконференция бе разгорялата се наскоро дискусия за добива на шистов газ в Североизточна България. Според него резултатите от добива по тази технология довели до спирането на извличането му в три щата в Америка. Това е било въпрос на геополитика – да се намали влиянието на Русия в региона, чрез диверсификация на доставките на синьото гориво. "Добруджанци не трябва да се съгласяват за добив без референдум" призова силистренския депутат. Франция е забранила добива на газ по тази технология. Като в същото време в САЩ на 12 000 кв.км. се падат11 000 сондажи, като в същото време в Европа има само 50 подобни сонди.
В светлината на предстоящите президентски избори Антон Кутев сподели, че червената номинация за президент ще стане ясно най-късно до16 юли.
Кандидатите за кметове в областта ще станат ясни след проведените по места конференциите на партийните организации. За Силистра това събрание е насрочено за 9 юли.

Facebook коментари