Вторник, 28 Май 2024 г.

Съдът в Търговище отхвърли споразумение между прокуратурата и собственик на двуетажна наркооранжерия

Окръжният съд в Търговище отказа сключване на споразумение по дело за производство и търговия с наркотични вещества. От Окръжната прокуратура в Търговище са предложили налагане на условна присъда и глоба от 15 000 лева на 42-годишен мъж, за когото през август 2021 година е установено, че в оранжерия, разположена в няколко помещения на два етажа в Индустриалната зона на Търговище, отглежда растения от рода на конопа.

Съдът приема, че прокурорът е подценил ролята си за това правилно да оцени всички събрани по делото доказателства, както и фактите за извършване на престъпление. От самото начало на воденото производство е било ясно, че се касае за производство с цел разпространение на наркотични вещества в голямо количество и висока стойност, близо 1 млн. лв.

Наложената санкция следва да бъде съразмерна на противоправното деяние, считат магистратите. По тази причина съдът прекрати делото и върна материалите на прокуратурата за продължаване на разследването. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook коментари