Понеделник, 02 Октомври 2023 г.

"Като две капки вода" в Старо село

Не само по телевизията, но и в силистренското село Старо село има "Като две капки вода".

Читалището в с. Старо село даде сцена на най-забавното шоу "Като две капки вода".

Първият сезон "Читалища" смая журито с впечатляващи превъплъщения и артистични трансформации. Самодейците от читалищата на община Тутракан превърнаха участието си в шоуто в невероятен празник на имитациите, смеха и доброто настроение.

Журито с председател д-р Димитър Стефанов – кмет на Община Тутракан, Даринка Иванова – зам.-кмет и Доротея Бальовска – директор на ОЦИД и музикален педагог, имаха приятната задача да се забавляват, докато оценяват участниците.
Читалищният салон се огласи от песните на претендентите за слава. В ролята на водещия Рачков се превъплати Светла Коева - секретар на читалището-домакин, чиято е и идеята за това имитационно състезание. Като истинска актриса Светла представяше аматьорите-певци и подканваше журито да коментират изпълненията.

Макар и само в една вечер (разигра се финала на шоуто) зрителите се потопиха в магията му и се смяха от сърце. "Капките" показаха, че и в малките населени места има големи таланти и че читалищата са истински културни центрове.

Своите финални преобразования направиха "Фамилия Тоника" с песента "Приятели" към НЧ "Възраждане – 1940" с. Старо село; Дует "Ритон" с песента "Някога, но не сега" от НЧ "Стефан Караджа – 1940" с. Шуменци; Хисарския поп с "Дай си сърцето" от НЧ "Светлина – 1941" с. Преславци; Паша Христова с песента "Повей, ветре" и Лили Иванова с "Танго" от НЧ "Васил Йорданов – 1942 " с. Нова Черна; оркестър "Канарите" с песента "Кучетата лаят" към НЧ "Искра – 1928" с. Цар Самуил. Всички се бяха постарали да подберат костюми, грим, прически, така че да се доближат визуално до образа.

Енергия, дух, пъстрота от гласове и силни емоции – "Като две капки вода" надхвърли очакванията на всички за забавление, за провокации, за зареждащ смях до сълзи.

Изпълнителите се раздадоха на макс, с искреното желание да зарадват публиката, дори когато пеенето не на всички се получаваше добре.

В края на шоуто журито каза тежката си дума – в челната тройка с първи места са Галина Станкова с имитацията на великата Лили Иванова, Цветелина Борлакова като Паша Христова и двете от с. Нова Черна, и "Фамилия Тоника" – от с. Старо село. Останалите изпълнители заеха почетното второ място. Петгодишната Славена Тодорова, която пее във ДВГ "Усмивчица" към Общинския център за извънучилищни дейности, пожела да поздрави изпълнителите с "Песен за Левски".

Кметът д-р Стефанов, искрено развълнуван, поздрави участниците и с усмивка сподели, че в началото не е искал да е в тази роля, но толкова му е харесало, че не си дава мястото в журито и за следващите издания на шоуто.

Едно незабравимо изживяване, а организаторите обещаха, че ще има следващи сезони и ще го направят пред многобройна публика! Както каза Светла: "Това бе само генерална репетиция."

Facebook коментари