Понеделник, 15 Август 2022 г.

Министър Нона Караджова посети силистренското село Срацимир, мястото в което винаги ще се връща

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова посети силистренското село Срацимир. Тя бе придружена от своята по-малка сестра Даниела и от народния представител на ГЕРБ от Силистра Стефан Господинов.
Срацимирци, според които "в селото им за пръв път идва министър", устроиха вълнуващо посрещане на министър Караджова. Последната явно развълнувана сподели, че с радост и умиление се връща назад във времето, когато е била 3 годишна и е идвала на село, при баба Нона и дядо Пеньо в Срацимир. Типично по български обичай министърът на околната среда бе посрещнат с добруджанска пита. Подарена й бе тъкана престилка, фотографии от местното читалище и кайсиевя ракия. От своя страна министър Караджова обеща а съдейства за реализирането на проект за около 10 000 лв., по който селото кандидатства включващ – завършване строежа на чешма, който вече е започнал, зона за отдих и спортна площадка. От своя страна, тя дари 200 лв.
Нона Карджова и Стефан Господинов се ангажираха по повод отправянето на питане от местен гражданин да съдействат за разкриването на дарителска сметка, с цел набирането на средства за изграждането на храм в близката до Срацимир местност "Аязмо". "Никога не съм предполагала, че ще стана министър", сподели Караджова и допълни "През целия си съзнателен живот всичко съм постигала с много труд, явно при съставянето на правителство премиерът Борисов ме е проучил и е чул добри думи за мен". Това бяха й пожеланията й, кам присъствалите на срещата младежи, които с нетърпение я обградиха за афтографи.
Преди да отпътува от Срацимир Нона Караждова посети и местната църква "Свети Димитрий", която е на 124 години.
Припомняме, че министър Караджова, която е родом от Силистра, заедно с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, евродепутата Владимир Уручев, председателят на здравната комисия към парламента Десислава Атанасова и нардодния представител от Търговище Лили Боянова бяха на посещение в Силистра по повод проява организирана от ГЕРБ-Силистра.

Facebook коментари