Понеделник, 17 Юни 2024 г.

Съседите от другата страна на реката канят на Фестивал на Дунава

Сдружението "MaiMultVerde" /Повече зелено/ ви кани на Фестивал на Дунава, който ще се проведе от 23 до 25 юни 2023 г. на Младежки Плаж в Кълъраш.

Това уникално събитие е част от програмата "С чисти води" и има за цел да обедини членовете на общностите и представителите на властите от населените места, разположени по река Дунав, както и представители на национални и международни неправителствени организации.

През трите дни на фестивала ще имате възможността да се включите в семинари, дебати, спортни активности, концерти и екологични филмови прожекции, които ще ви вдъхновят за дейности в полза на околната среда.

Дунавският фестивал се организира в рамките на програмата за чисти води, подкрепена от Lidl Румъния, от международен екип, сформиран от асоциация MaiMultVerde и H2Org, инициатор на проекта CleanDanube, с подкрепата на фондация Баден-Вютемберг.

Асоциацията MaiMultVerde стартира през 2008 г. с убеждението, че грижата за хората и природата трябва да стане приоритет. Оттогава е осъществил серия от проекти: залесяване, опазване на биоразнообразието, екологично образование, алтернативен транспорт, предотвратяване на хранителните отпадъци и борба с пластмасовото замърсяване на водата.

H2Org е организация с нестопанска цел, която разработва проекти за среда без пластмаса, с фокус върху водата. Разработва образователни програми, кампании, изследователски дейности и инициативи за минимизиране на замърсяването на водата и за предотвратяване на ново натрупване на пластмаса.

Facebook коментари