Понеделник, 15 Август 2022 г.

Картина на Елица Михалева посветена на река Дунав ще бъде изложена в Народното събрание

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на екологията Нона Караджова, евродепутатът Владимир Уручев, председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, народният представител Стефан Господинов и областният управител д-р Владимир Янков присъстваха на празничните прояви за деня на Дунав организирани от ПП ГЕРБ, провели се през вчерашния ден. В тях се включиха и зам. областният управител на област Търговище Николай Дяков и народният представител от същата област- Лили Боянова. Игри за малките деца на Силистра, изложби, награждаване на победителите в конкурси за рисунка и есе на тема "Дунав в моите мечти", фолклорен концерт наситиха със съдържание тържеството. Поради лошото време всички мероприятия се проведоха в салона на театъра в Силистра.
Есето на Лаура Пенчева спечели първа награда в конкурса на тема "Дунав в моите мечти"- посещение в Европейския парламент в Брюксел. Същата награда получи и Таня Петкова за своята рисунка на същата тема. Цецка Цачева лично избра и даде специалната награда на Елица Михалева, чиято картина ще бъде закачена в Народното събрание.
В краткия брифинг след края на награждаването на малките силистренчета, Цачева заяви, че до края на тази сесия на парламента ще се приемат промени в Кодекса за социалното осигуряване и няколко закона, а още идната сряда ще има и второ четене на Закона за устройство на държавния бюджет.
Тя подчерта, че приетите досега актове за изпълнение на техническите условия за присъединяването на България към Шенгенското пространство и кодификацията на изборното законодателство отговарят на предизборната и управленска програма на ГЕРБ.
Запитана за субсидиите на напусналите парламентарните групи депутати, Цецка Цачева заяви, че "това е нещо, което се случва въз основа на действащ нормативен акт в България, така че няма нищо скрито "По-скоро това е тема, която се ползва от някои политически партии за събуждане на техния електорат във вече явната предизборна кампания, която е започнала каза Цачева.

Facebook коментари