Събота, 02 Декември 2023 г.

В Тутракан с първа копка започна проект за енергийна ефективност

С церемония по първа копка в Тутракан започнаха изпълнението на проект "Енергийна ефективност в сградата на Областна дирекция по безопасност на храните и многофамилни жилищни сгради в град Тутракан". Това съобщиха за БТА от местната община.

На събитието присъстваха кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра Венелин Димитров, арх. Стоян Кисьов - представител на фирмата-изпълнител, екипът на проекта, служители на ОДБХ и общинската администрация.

Продължителността на проекта е 16 месеца. Предвижда се ремонт и прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Областната дирекция по безопасност на храните и три многофамилни жилищни сгради в Тутракан - бл. "Зора", бл. "Нарцис" и бл. "Русалка".

Отпуснатите средства са в размер на 1 453 413,95 лв. и представляват 100 процента безвъзмездна финансова помощ. Те са осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020".

Целта на проекта е да се повиши енергийната ефективност, както и да се подобри техническото състояние и средата на живот в една административна сграда и три многофамилни жилищни блока в гр. Тутракан чрез внедряване на мерки за енергийна ефективност.

Facebook коментари