Петък, 01 Декември 2023 г.

Стартира проектът "Топъл обяд в община Тутракан"

От днес започна изпълнението на проект "Топъл обяд в община Тутракан" по Програмата за храни и основно материално подпомагане (2021-2027 г.), съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Това съобщи за БТА зам.-кметът на общината Дарина Иванова.

Проектът е на стойност 1,134 млн. лева. От услугата ще могат да се възползват 1000 бенефициенти, като до момента са одобрени 910 заявления на нуждаещи се от всички населени места в общината.

Услугата ще се извършва от външен изпълнител, избран след провеждане на конкурс. Разкрити са 17 пункта за получаване на храната, като три от тях са в Тутракан, а останалите - в другите 14 населени места в общината. Инвалиди и трудноподвижните хора могат да получат храната си чрез упълномощени от тях лица.

Хората в нужда от община Тутракан се подпомагат и със средства от благотворителни прояви. През март бе проведена инициативата "Топла супа за хора в нужда". Средствата за нея бяха събрани по време на благотворителен мартенски базар с ръчно изработени мартеници и сувенири от представители на училища, детски градини и социални заведения от региона.

Facebook коментари