Неделя, 11 Юни 2023 г.

3000 евро на месец стигнаха обявите за комбайнер в Румъния

Публикувана обява в социалната мрежа със заявено изключително атрактивно заплащане провокира вълна от реакции. Румънският фермер Александру Флорин Флореа от град Пиелещи търси комбайнер за предстоящата жътва и е готов да му плаща по 500 леи на ден. За един месец ежедневна работа сумата набъбва до 15 000 леи, което се равнява на 3000 евро, пише Agrointel.

Флореа търси оператор на комбайн за прибиране на реколтата от ечемик, пшеница, рапица и слънчоглед.

Работим на комбайн Claas Lexion 570 с климатик, след годишен основен ремонт, хедер 7,5 метра широк. Търся човек с опит с комбайна, с поне категория B, който не употребява алкохолни напитки по време на работа и има желание да се премести в окръзите Долж, Олт, Вълча и Мехединци, споделя фермерът.

Предложението за работа все още е валидно, тъй като Флореа не търси само един комбайнер.

"Намерих човек, но ми трябват двама-трима души. Аз съм дребен фермер, но също така предоставям услуги, така че имам нужда от сезонни комбайнери. Имаме 150 хектара с пшеница, рапица, слънчоглед, но за тях се грижим семейно аз и баща ми. Имаме нужда от хора с опит за сервизната дейност, защото има машини, на които не можеш да наемеш начинаещ. Имаме общо четири комбайна, единият от които е по-малък, но всички са купени с много усилия, не бяха никак евтини", обясни Александру Флореа.

Тъй като заплащането не е никак малко, в момента за позицията има много кандидати, но малцина отговарят на изискванията на Флореа. За работен ден той предлага настаняване, храна и минимум 500 леи. Ако комбайнът работи над зададената минимална скорост, неговият служител може да спечели още повече пари.

Facebook коментари