Понеделник, 17 Юни 2024 г.

До края на юни трябва да приключи ремонта на стадион "Луи Айер"

До края на юни трябва да приключи ремонта на стадион "Луи Айер", стана ясно на последното заседание на местния парламент проведен в края на месец април.

На 09.12.2020г. Министерски съвет на Република България отпусна за ремонта на стадион "Луи Айер" в гр. Силистра сумата от 1 600 000 лв.

На 27.10.2022г. беше направена първа копка на ремонта на стадиона от кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и изпълнителя в лицето на Александър Дафчев от фирмата "Джерамис Интернешънъл".

Проектът "Ремонт на стадион "Луй Айер" включва изграждането на автоматизирана поливна и дренажна система на футболното игрище, подмяна настилката на лекоатлетическата писта, с лекоатлетическа ИААФ настилка, изграждане на два тенис корта с два различни вида настилки - един с акрилна настилка и друг със шамот, игрище за футбол на малки вратички с настилка от изкуствена трева с площ 1 декар и ремонт на сградата от източната страна на стадиона, която трябва да се приведе в съответствие със съвременните норми в строителството, да се осигури добър естетически вид и да отговарят на санитарните норми, монтиране на 2000 бр. седалки, като се възстановят настилките около тях, и ще се освежи централния вход на стадиона.

В хода на ремонта се е оказало, че постройките от двете страни на централните трибуни са за събаряне и тимът на Доростол ще трябва да ползва голямата закрита зала, вместо компрометираните помещения.

Facebook коментари