Събота, 25 Март 2023 г.

С хепънинг "Има и друг път – да го открием заедно!" завършва едноименната кампания на община Силистра

С хепънинг "Има и друг път – да го открием заедно!" завършва едноименната кампания на община Силистра и Превантивно-информационния център по зависимости, посветена на 26-юни – Международния ден за борба срещу наркоманиите.
Младежкият празник ще се проведе на 24 юни от 17.00 часа на площад "Свобода". В програмата ще има много музика, танци, спорт, скечове и полезна информация за истината за наркотиците, обещават организаторите.
В продължение на 2 месеца експертите от превантивния център по зависимости и Общинския съвет по наркотичните вещества се постараха да обхванат хиляда подрастващи силистренци и да ги направят съпричастни на борбата срещу наркотиците. Това стана чрез конкурси за компютърна рисунка или колаж, за написване на история за филм, посредством обучения на младежки лидери и последващи обучения в училищата, с турнир по пейнтбол и с доброволческо участие на млади таланти в хепънинга, заради каузата.
Повече за деня:
26-ти юни е Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Този ден, въведен от Общото събрание на Организацията на Обединените нации през 1987 година, служи за напомняне на една от целите на страните, членуващи в ООН - да се създаде международно общество без наркотици. Службата по наркотици и престъпност към ООН всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.

Facebook коментари