Сряда, 05 Октомври 2022 г.

За шести път "Алеково пее"

За пореден, шести път Кметство с. Алеково, НЧ"Пробуда 1910 г.", Клуб на инвалида и пенсионера с ръководител Иван Пенчев събират в неделя 26 юни традиционния фолклорен събор "Алеково пее". До сега за участие са се записали 29 фолклорни състава, от североизточната част на страната , който ще представят автентични добруджански песни. Фолклорния събор е включен в Културния календар на Община Алфатар 2011, приет от ОбС – Алфатар и ще бъде частично финансиран от Община Алфатар, заради кризисната програма. Останалата част от наградния фонд се събира от спонсори.
Записванията за участие приключиха днес- каза секретарят на читалището Йорданка Иванова- миналата година в събора взеха участие 36 творчески състава от Шуменско, Добричко, Варненско, Русенско, Разградско и от нашата област. Началото на събора е 09:30 часа и се надявам още с пристигането груповите ръководители да потвърдят участието си.
И така два дни след Еньовден в Алеково ще се насладим на хубавата добруджанска песен и на билковия чай приготвен от Дамски клуб при НЧ"Пробуда 1910г."

Радка Илиева

Facebook коментари