Понеделник, 25 Септември 2023 г.

Завръщането на Bizim Kız в голямата политика

Дали България ще има редовно правителство в рамките на 49-ото Народно събрание в голяма степен зависи от ходовете на Ахмед Доган, анализира актуалната политическа обстановка Нико Ников в 24rodopi.com.

Относима и видима е промяната по отношение на партията, която сякаш е нарамена като чувал за изтръскване от почетния председател. Това е новина за активистите – не за кариеристите и ясладжиите, а за тези с другото мислене, като феновете към любим отбор. Те вече анализират, че този път Шефа "вече пипа" заздравяващо и с мисъл за належащи актуализация и моделиране на партията. 400 000+ гласа от "своите" и роля на балансьор, но през парадния вход – това е мисия възможна.

Иде реч за първия ход на Доган - връщането на Филиз Хюсменова в голямата политика.

Избраха силистренка за заместник-председател на Народното събрание

Тя винаги е била харесвана от традиционния електорат и затова избирателите в смесените региони я наричат "Bizim Kız" (Нашето момиче). Хюсменова изпадна от първите партийни редици, ставайки жертва на интригантите с вълчи апетит за европейско-либерален "кокал", но днес отново е в Топ 10 на ДПС.

Зам.-председателят на 49-ото Народно събрание Филиз Хюсменова определено вкарва съкънтията като постоянно състояние в Кючюкчиите, които в никакъв случай не искат да изпуснат трибуквието, което им носи шербет в настоящето и мечти, ах, какви мечти!

Четящите тази дописка като гледане на снимки в социална мрежа, ще ревнат: Сега пък откъде излезе това "Кючюкчиите"?

1.Кючюкчиите, а не кючекчиите. Т. е., не тези с кефлийските гьобеци, а малките. От турското – малък, дребен, нисък, мъничък, трудно забележим откъм габарити и прочие ситности;

2.Кючюкчиите като маргинално присъствие в голямото ДПС, но са дружинка с много голям апетит;

3.Групичка в ДПС, която обединява подготвено яхващите каузата, но извличайки само личностен кяр. Кючюкчиите са наясно, че изтласквайки се от трибуквения трамплин могат да достигнат българо-европейско-анадолско-либерални висини.

Филиз Хюсменова е точно обратното на Кючюкчиите. Затова от Силистра до Могиляне я посрещат с "Хош гелдин, бизим Филиз!". Когато един Кючюкчия си тръгва от тъжно кърджалийски село, в което са останали само социални аутсайдери, той си позволява по телефона да отбележи с пренебрежение: Тези са ни в кърпа вързани - докато дишат, за нас ще гласуват!

Филиз ще каже, дори със сълзи в очите, точно обратното: В тази партия има още много хляб!

А всичко изброено иде да рече, че след дългата политическа естивация, Доган заиграва активно, защото създадената от него партия има нужда от здраво пипане. Филиз Хюсменова е само един от силните ходове.

Казано другояче, Доган по принуда излиза от политическо неактивно състояние, от ритъм, който е препоръчителен за практикуващия широкообхватен и внушителен по размери бизнес, и за човек с нагласата да избута до столетие.

Казано по-просто: Демек, това естивиране е нещо много `убаво и полезно, развалихте кефа на Шефа, мислете му, ако вземе скалпела за тумори.

Абе, очаквайте и неочакваното!

Facebook коментари