Петък, 29 Май 2020 г.

Болезнена ревност е основната версия на полицията за убийството

Информация вестник Стандарт

Жестокото убийство, най-вероятно от страст, е извършено от съпруга на Анна - 34-годишния кубинец Адриан Моя. Българката е носела фамилията на половинката си. Младата дама е работила за иранската телевизия Press TV.
Полицейски патрул открил обезобразеното тяло на Анна в апартамента й, недалеч от Европейския парламент в белгийската столица. Униформените отишли на адреса след сигнал от колегите им в Люксембург, където мъжът на Анна избягал след ужасното си престъпление. Той сам се предал на властите в града-държава, носейки със себе си дори ножа, с който извършил убийството. Адриан съобщил, че е убил съпругата си и доброволно съобщил адреса на престъплението. Полицаите сравнили кръвта от следите по ножа с тези на жертвата, починала от прободните рани. Според експертизите те съвпаднали.
От полицията на Люксембург съобщиха вчера за "Стандарт", че тече процедура по екстрадицията на Адриан Моя Монтеро и случаят вече е в ръцете на белгийските власти. Полицията в Брюксел обаче бе лаконична и пестелива в информацията и не съобщи мотиви за престъплението.

Facebook коментари