Понеделник, 27 Май 2024 г.

Второ място за отбор на ЕГ в Силистра в националния конкурс "Маратон по писане" на френски език

Второ място за отбор на Езикова гимназия "Пейо Яворов" - гр.Силистрав националния конкурс "Маратон по писане" на френски език.

Милица Александрова, Кристина Николаева, Лора Димитрова от 12в клас и Жоржета Искрева от 12.б клас се класираха на второ място в националния конкурс "Маратон по писане на френски език" в категория "Проза".

През месец март 2023 г., по повод отбелязването на международния ден на Франкофонията - 20 март, 4 екипа от единадесетокласници и дванадесетокласници от ЕГ "Пейо Яворов", изучаващи френски език, участваха в националния конкурс "Маратон по писане" под мотото "Dis-moi dix mots pour prendre soin" /"Кажи ми десет думи за да се грижа"/, организиран от Френския институт, Международната франкофонска организация, в партньорство с Асоциацията на преподавателите по френски език в България /АПФБ/. Четирите екипа от ЕГ имаха възможност да създадат артистичните си литературни творби в проза или поезия на тема "Le temps est un luxe dont nous ne disposons pas" /Времето е лукс, с който не разполагаме/ и да се състезават с ученици от езикови гимназии от цяла България.

Училищното ръководство благодари на останалите три екипа за достойното представяне: Елица Христова от 11.а, Теодор Иванов и Веселина Станчева от 11.в клас, Габриел Георгиев от 12.б клас, Ирен Василева, Мохаммад-Мурад Халвани, Емилиян Друмев, Серкан Кемалов от 12.а клас, които се включиха с оригинални произведения в поезия и проза. Специални благодарности на г-жа Красимира Петрова, учител по френски език за отличната подготовка на учениците и за оказаната им подкрепа.

Официалното връчване на наградите се състоя на 3 май във Френски институт, гр. София.

Facebook коментари