Петък, 01 Декември 2023 г.

Урок по родолюбие в Брадвари по проект към Национален фонд "Култура"

Урок по родолюбие в Брадвари по проект към Национален фонд "Култура".

В навечерието на Гергьовден, по-точно на 4 май, в село Брадвари ще бъде проведен "Урок по родолюбие" с участието на етнографа д-р Йордан Касабов, който е бивш кмет на селото и дългогодишен директор на тамошното училище в миналото. Автор е на близо 10 книги, поредната от които предстои да излезе от печат.

Събитието е част от проекта "Народно читалище "Заря-1957" - иновативно пространство за развитие на местната общност". Дейностите на проекта са насочени към възстановяване и развитие на творческите състави и на любителското творчество след пандемичната обстановка, както и към обогатяване на културния живот на местната общност.

Партньори в проекта са две учебни звена в село Брадвари: ОУ "Св. св. Кирил и Методий" и ДГ " Детелина"- клон - с. Брадвари. Периодът за реализация на проектните дейности обхваща целия творчески сезон 2022-2023 г. Проектът е по "Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество 2022 г." и е финансиран от Национален фонд "Култура".

Facebook коментари