Понеделник, 27 Май 2024 г.

В Силистра се проведе училищно състезание "Аз обичам България"

В ПГСУАУ "Атанас Буров" в Силистра се проведе поредната инициатива, посветена на 60- годишнината от основаването на гимназията – училищното състезание "Аз обичам България". То бе организирано от участниците в клуб "Аз обичам България" с ръководител г-жа Елена Къркова. В него взеха участие учениците от 10а и 10б клас. Състезанието протече в осем разнообразни и динамични кръга. Участниците показаха своите знания за живота и делото на Атанас Буров, важни събития от българската история, редиха и географски пъзел. Разпознаваха стари, но неостаряващи български филми. Особен интерес и емоции предизвикаха кръговете "Известни българи" и "Рожден ден". Състезателите показаха певчески и танцувални умения чрез караоке и надиграване на български народни хора. Между отделните кръгове звучаха незабравими български песни, към които отново имаше въпроси за участниците.

След оспорваната надпревара първото място, макар и с малко, бе за отбора от 10б клас – Джан, Антония, Теодор, Ивайла и Никола. Поздравления за представянето и на отбора от 10а клас – Дияна, Нина, Ани, Сияна и Калина.

Госпожа Михайлова, директор на гимназията, поздрави и награди участниците.

Състезанието завърши с думите на патрона на гимназията Атанас Буров:

"Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува..".

Бъдете оптимисти и действайте за по-доброто бъдеще на България!

Facebook коментари