Неделя, 23 Януари 2022 г.

OFFroad Нова Черна`2011

Дъжд и кал, кал и дъжд или време за OFFroad – такава бе ситуацията на тазгодишния 11 юни в местността "Калето" край с. Нова Черна, където за втора поредна година се проведе атрактивното състезание за високопроходими джипове, организирано от местния предприемач Чавдар Владимиров.
Отлично подготвеното трасе – с трудни кални трапове и скоростни отсечки, направи състезанието екстремно в пълния смисъл на думата за състезателите и емоционално за многобройната публика стекла се в района.
Съдийски състав – съдия времеизмерване – дтн инж. Ваньо Василев, главен съдия – Благовест Станев от Русе, съдия "Екстрем-1" – Пламен Върбанов от Нова Черна, съдия "Екстрем-2" – Николай Папазов от Русе, съдия "Екстрем-3" – Георги Христов от Голямо Враново. Организирането на по добно състезанието е тръпка, първо заради удоволствието, което се доставя на състезателите и второ – на зрителите, категоричен е Чавдар Владимиров, самият той от пет години е състезател по OFFroad, но не в неговото състезание, смеейки се допълва той. Участвал е в състезания в Трябва, Кубрат, Глоджево. Негов навигатор за големите състезания е Мехмед Мехмедов от Кубрат, а за по-малките – Тошко Гаргов, който му е и пръв помощник при организа цията на състезанието. Неговата състезателна кола е "Сузуки Самурай", за която признава, че има още какво да се работи върху двигателя й, трансмисиите, окачването, за да са стане истинска състезателна машина. За следващото издание на OFFroad Владимиров се е амбицирал то да стане международно, макар че и през тази година да е имало четири заявки от румънски състезатели, които по неизвестни причини не са стигнали до мястото на състезанията. Чавдар Владимиров е доволен от работата на Николай Арабаджиев, подготвил едно от най-важните неща в зрелищното състезание – пътната книга, а също и спонсорите н – Община Тутракан, "Кокакола Къмпани", "Загорка"АД, "Агроном-Тутракан" – Милен Филипов, Иван Ангелов, "Едрина" – Николай Николов, "Мобил Нет", "Тойота-Русе", Гюнайдън и др. Бяха спазени и всички изисквания за подобен род състезания – линейка на "Спешна помощ" с фелдшер Антон Владев и полицейски служители.
Статистиката сочи старт на 27 екипажа в OFFroad Нова Черна и финал на 20 от тях. За радост на новочерненци, селото бе представено от два екипажа – Цветослав Цветков навигатор Тихомир Киров класирали се на седмо място и Борис Радославов с навигатор Венимир Николов – на 12-то място. В крайното класиране купата на победителя вдигнаха Матей Георгиев и Милен Милков от Русе, втори са Еран Мехмедов и Мехмед Мехмедов от Кубрат, а трети – Крум Димитров и Марин Косев от Велико Търново. Те получиха още парични и предметни награди осигурени от спонсорите. Награда за първи счупен джип и най-млад състезател получи 15-годишната русенка Симона Петкова, която бе навигатор на баща си Петко Петков, стартирали с №1 в състезанието.
Наградата "Фейър плей" бе връчена на варненския екип на Жеко Иванов, за това, че е помогнал на свои колеги в хода на състезанието, а за най-мъжка борба – на Иван Калайджиев от Нови Пазар.
OFFroad Нова Черна`2011 приключи с "кална честитка" за здраве за главният организатор Чавдар Владимиров, който на следващия ден – 12 юни, имаше рожден ден.

Информация и снимки: "Тутракански глас"

Facebook коментари