Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

Силистренски депутат се спречка с вътрешния министър на тема кубици

Вътрешният министър обяснения от трибуната на Народното събрание защо полицаи са връзвали хора със свински опашки в силистренско село

"Аз преди всичко съм юрист и встъпвайки декларирах, че един от основните ми приоритети като министър е да обезпеча със законност действията на полицейските органи. Мисля, че в много голяма степен успях да обезпеча такава. И смятам, че много практики, които бяха познати в миналото, включително има много снимки, че полицията бие мирно протестиращи граждани, вече са история. В момента българската жандармерия помага! На възрастни хора да преминат през улицата, на всеки изпаднал в беда. Полицията не е толкова репресивен орган днес – този, който познаваме. А е орган, който стои близо до гражданите и в много по-голяма степен им помага, отколкото да упражнява репресия".

Това заяви дословно от трибуната на Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Парадоксално, силовият министър направи това изказване на въпрос силистренския депутат от ДПС Джевдет Чакъров за полицейски тормоз и връзване със свински опашки при задържане на гражданин от село Богданци, община Главиница, област Силистра. Според информацията на Чакъров, повод е откриването на 3 кубика незаконна дървесина.

Назначеният от президента Румен Радев вътрешен министър обаче, отговори, че става дума за цели 83 кубика дърва!

Имало ли е връзване със свински опашки и няма ли ли са полицаите белезници, тепърва щяло да се проверява

Facebook коментари