Събота, 25 Май 2024 г.

В Япония се молиха за Силистра

В дните от 14 до 18 април 2023г., делегация водена от д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра в състав: Иванка Ташева - зам.-председател на ОбС, Борислав Борисов - общински съветник, Анелия Василева - гл. счетоводител и Валери Великов - началник отдел "Инспекторат", за преводачи бяха поканени Денислав Георгиев и Антонио Ангелов - от японска страна, посетиха Сакурагава, Япония.

Делегатите участваха във фестивала на планинската японска вишна - Яма Закура. Поканата към силистренската делегация бе изпратена от кмета на побратимената община Сакурагава, г-н Хидеки Оцука. В дните на посещението бяха проведени редица срещи с местния бизнес, клубове по карате, музеи и светилища, и в паркове на цъфтящите вишни.

На среща в посолството на България в Токио, кметът представи дейностите от взаимен интерес на двете общини, по силата на сключено Споразумение за сътрудничество от 2016г. пред Н.Пр. Посланик Мариета Арабаджиева.

Стана ясно, че Силистра е включена в пътеводител на музей за каменните скулптурите в провинция Ибараки, собственост на г-н Масаджи Асага.

Побратимяването със Сакурагава бе повод да се отслужи специална церемония в будистки храм с молитва за Просперитет на Силистра, на която присъстваха представители на двете побратимени общини.

Facebook коментари