Събота, 22 Януари 2022 г.

Народният представител Стефан Господинов проведе работна среща със земеделски производители от област Силистра

Вчера на 13.06.2011 г. в заседателната зала на областната администрация се проведе работна среща със земеделски производители от област Силистра.
Народният представител Стефан Господинов обсъди с представители на кооперации и арендатори от областта проблемите, пред които са изправени и възможностите, които биха насърчили дейността им.
На срещата с едни от най-големите собственици и арендатори на земи в областта бяха повдигнати въпросите с комасацията на земеделска земя.
Обсъдена бе процедурата земеделските производители предварително да регистрират нивите, които обработват, и след проверки от фонд "Земеделие" да подават и заявката за финансиране. По този начин, ако има проблем със земите, ще може да бъде изчистен преди подаването на искането за субсидии. Всички очертани площи ще влязат в общ регистър, който впоследствие ще бъде и основата на плащанията.

Такава схема има в няколко западноевропейски държави, а от няколко години земеделски сдружения в страната настояват да бъде въведена и в България. В момента са изготвени проектонаредби за въвеждането на промените, които са в процес на обсъждане.

Facebook коментари