Вторник, 18 Януари 2022 г.

"Шокиращо с наглостта си" определиха от ДСБ разликата в Силистренско между кандидатите на "Синята коалиция"

С особено мнение от членовете на ДСБ в Районната избирателна комисия в Силистра е подписан протоколът за резултатите от вчерашните отворени избори на "Синята коалиция" за кандидати за президент и вицепрезидент заради съмнения за манипулации в Алфатарската община, съобщиха от комисията.
Жалба е подадена от областния координатор на ДСБ в Силистра.
Но в Районната избирателна комисия са преценили, че не е в нейните възможности и компетентност да установи в какво се състои нарушението.
Съотношението на гласовете в тази община е в полза на Румен Христов - 97 на 4 гласа.
От СДС обясняват това с нарасналия авторитет на партията в района, но от ДСБ определят съотношението като "шокиращо с наглостта си" и настояват пред ЦИК случаят да бъде разгледан и резултатите да се отменят.
В Тутраканската община също има съмнения за манипулации, които няма как да бъдат доказани.
Според очевидци малко преди 20.00 часа са дошли да гласуват група жители на съседно село, водени от известен с политически пристрастия извън "Синята коалиция" човек. Това е наложило изборният ден да бъде удължен. Но въпросът не е разглеждан, тъй като официално не е получен сигнал за манипулиран вот, обясниха от Районната избирателна комисия.
В тази община избирателите са предпочели кандидатурата на Светослав Малинов. Освен в Тутракан поддържниците на Малинов преобладават в Силистренската, Дуловската и Главинишката община.
Но в Силистренска област изборите спечели кандидатът на СДС Румен Христов.
Общо са гласували са 537 души разликата в полза на Христов е 43 гласа. Регистрирани са и 4 недействителни бюлетини.
Работиха осем избирателни секции две в Силистра и по една в останалите шест общини.
Само в Кайнарджанската община на Силистренска област секцията не беше в общинския център, а в с. Зарник.
В Крайдунавска Добруджа изборите бяха организирани от две партии на "Синята коалиция" - ДСБ и СДС. Според лидерите на областните организации на двете партии Неделчо Жейнов /ДСБ/ и Димитър Георгиев /СДС/ причината за това е, че в Силистренска област структури на останалите три партии от коалицията не работят.

Facebook коментари