Неделя, 01 Октомври 2023 г.

Благотворителен базар "Велик ден за всяко дете" се проведе в центъра на Силистра

Вчера, на 8-ми април 2023 година, на Площад "Свобода" в град Силистра се проведе благотворителен базар, организиран от ДГ "Иглика" със съдействието на Община Силистра под надслов "ДА СЪХРАНИМ ФОЛКЛОРНИТЕ ТРАДИЦИИ, ОБРЕДИ И ОБИЧАИ!".

В събитието взеха участие няколко детски градини като ДГ "Нарцис", ДГ "Радост", ДГ "Добруджа", ДГ "Ян Бибиян" и ДГ "Роза", както и ОУ "Отец Паисий". Събитието събра множество родители и граждани, които желаеха да подкрепят благотворителната кауза.

Целта на благотворителния базар беше да се съберат средства, които да бъдат предназначени за основни ремонтни дейности на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий" в града. Интересът към събитието беше огромен, като събраните средства достигнаха впечатляваща сума от 5814,90 лева. Тези пари ще бъдат преведени по банковата сметка на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий" с председател Росен Атанасов.

В рамките на събитието бяха предложени множество атракции, които предизвикаха усмивки на малки и големи. В концертната програма на базара на Лазаровден взеха участие местни таланти като прекрасните танцьори на Ансамбъл "Ритъм", талантливите гайдари на музикална школа "Великов" и най-красивите лазарки на ДГ "Иглика", ДГ "Нарцис", ДГ "Радост" и ДГ "Ян Бибиян". Събитието беше озвучено от DJ Марти, който също дари своя хонорар за каузата.

Набирането на средства продължава до Великден чрез фейсбук страницата "ДА ПОДАРИМ УСМИВКА НА ДЕЦАТА".

Facebook коментари