Събота, 15 Юни 2024 г.

Каратистите от Клуб Шото-Виятз спечелиха 7 медала на I-ви Международен турнир "Купа Етър"

На 19 март 2023 година град Велико Търново бе домакин на I-ви Международен карате турнир - "Купа Етър". Събитието привлече вниманието на над 650 състезателя от 29 клуба, които се бориха с желание за победа.

Един от клубовете, които взеха участие в турнира, беше Карате Клуб Шото-Виятз от Силистра, който представи 19 състезателя. След усилените тренировки на каратеките, те успяха да се класират на общо 7 призови места - 2 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала.

Можем да похвалим каратистите от клуба, които постигнаха успех на отделните дисциплини. Теодор Атанасов се оказа най-добър в дисциплината кумите за 14-15-годишни с тегло над 47 кг. и спечели златен медал. Радослав Георгиев победи в дисциплината кумите за 10-11-годишни с тегло под 40 кг. и също спечели златен медал.

Валентина Николова се класира на второ място в дисциплината кумите за 8-9-годишни с тегло под 22 кг., а Радослав Георгиев още веднъж се представи добре и спечели бронзов медал в дисциплината кумите за 10-11-годишни с тегло под 35 кг.

Цветомир Коконов също спечели бронзов медал в дисциплината кумите за 8-9-годишни с тегло над 35 кг. София Станчева успя да се класира на трето място в дисциплината кумите за 8-9-годишни с тегло под 26 кг.

Треньорите на клуба изразиха благодарност на родителите, фирмите и лицата, които подкрепиха състезателите за участието в турнира.

Facebook коментари