Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Маркетингова стратегия за алтернативен туризъм в района на Силистра и румънския град Кълъраш ще разработят неправителствени организации

Обща маркетингова стратегия за алтернативен туризъм в района на Силистра и румънския град Кълъраш ще разработят неправителствени организации от двете страни в рамките на проект "Един трансграничен район – една европейска дестинация".
Това съобщиха от асоциацията за трансгранично сътрудничество и развитие "Дунавска Добруджа" със седалище в Силистра, Алианса за регионални и граждански инициативи в Силистра и Търговско-промишлена и земеделска палата в Кълъраш, които осъществяват проекта по линия на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013.
След проучване на туристическите обекти и ресурси в района ще бъде подготвен и съвместен туристически продукт.
С проекта се цели да бъде разширено сътрудничеството между заинтересованите страни в туристическия сектор от региона Силистра-Кълъраш - български и румънски туроператорски фирми, собственици на ресторанти, къщи за гости и хотели, клубове за водни спортове и колоездене и неправителствени организации, подкрепящи развитието на туризма.
Вчера от силистренското село Ветрен по проекта започна международен гребен поход, който ще завърши на румънска територия.

Facebook коментари