Сряда, 17 Юли 2024 г.

Алексей Петров и колегите му от ССИ посетиха днес Силистра

Днес екип от ръководството на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) в състав : д-р Аднан Лидиянов (член на УС на ССИ и председател на комисията по бюджетна и данъчна политика), доц. д-р Алексей Петров (изпълнителен директор на ССИ) и д-р Теодор Дечев (и. д. председател на ССИ) посетиха Силистра, където се срещнаха с представители на местните предприемачи, малки и средни предприятия.
От вчера следобед групата от Съюза е в Силистра, който е 16-я град който посещават, като част националната обиколка на ССИ. Днес преди обяд е бил посетен завод "Стомана", където е била осъществена среща с директора Митиков и група бизнесмени.
Д-р Теодор Дечев акцентира върху "държавния рекет" който осъществяват от данъчната администрация върху малкият и средния бизнес.
На въпрос дали ще правят бизнес партия и дали ще търсят електорат, Алексей Петров заяви, че "малкият и средния бизнес дава хляб на избирателите, така че няма нужда да търсят така наречения "електорат".
Алексей Петров акцентира върху призива си "Борисов свали лихвите! Виж бизнеса."
10 % разлика между лихвите в България и ЕС са калкулира в крайният продукт на производителите, с което рязко снижава конкурентоспособността на българското производство. "Икономическата алтернатива е оттеглянето на "модела Борисов" от властта и приемането на съвременна конституция е политическата алтернатива," допълни той.
Ситуацията с приемането ни в Шенгенската зона бе сравнено с това да имаш автомобил в перфектно състояние, но да не смееш да седнеш в него, защото нямаш доверие на шофьора.
Съюза за стопанска инициатива има 105 местни организации на територията на страната, в който членуват 26 браншови сдружения.

Facebook коментари