Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Историческият музей в град Тутракан преминава на лятно работно време

Историческият музей в град Тутракан ще премине на лятно работно време от 1 април до 30 септември 2023 година. В този период експозициите на музея ще бъдат отворени за посетители всеки делничен ден от 8 до 17 часа, с обедна почивка от 12 до 13 часа, както и в събота и неделя от 9 до 16 часа.

Историческият музей-Тутракан е сред най-посещаваните музеи в региона. Той е разположен в историческия център на града и разполага с богата колекция от археологически и етнографски артефакти, свързани с историята и културата на региона.

Експозицията на Етнографския музей "Дунавски риболов и лодкостроене" е насочена към запазване на традициите на рибарството и лодкостроенето в региона. Музеят разполага с редки експонати, свързани с риболова и лодкостроенето, които привличат голям брой посетители.

Туристите, които посетят Тутракан през лятото, могат да се насладят на богатата култура и история на региона, както и на красивите гледки на река Дунав. Музеите са идеалният начин за да научите повече за историята и културата на града и околностите му.

Facebook коментари