Неделя, 16 Юни 2024 г.

Плувец от Силистра се е устремил към националния отбор на Норвегия

Младият силистренец Даниел Маринов продължава да изумява в света на младите плувци, като е в основата на успехите на норвежкия клуб Bergen Vest Swimming Club. Талантът на 15-годишния Даниел е неоспорим, а той от малък е живял в скандинавската страна, след като родителите му се преместват да живеят във втория по големина град в Норвегия.

С блестящите си представяния в рамките на Вестландско първенство, клубът на силистренеца завършва на първо място. BVSK участва с 25 спортисти в състезанието, а тези, които окупираха 6-те челни места бяха: Даниел Маринов, Микел Хене Миклатун, Сара Ротсет, Вилде Арефьорд Елхолм, Елиз Упхайм, Саманта Силина, Селене Клейвен Хенриксен, Астрид Хатен, Николай Хаугланд, Мина Васел Офтедал и Мариус Упхайм.

В съответствие с друга публикация на BVSK, в момента е в ход програма, част от плана на клуба, по която спортистите трябва да постигнат резултати до 2030 година. Въпреки това, Даниел Маринов вече се отличава с медали и според специалистите отговаря на изискванията за националния отбор на Норвегия.

Facebook коментари