Понеделник, 17 Юни 2024 г.

24 часова СПО се провежда на територията на Силистренска област

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Силистренска област.

Образувано е до момента едно досъдебно производство и са започнати проверки по 14 заявителски материала за престъпления свързани с незаконен дърводобив. 50 кубика незаконна дървесина е била иззета и предадена за съхранение на горските стопанства по места.

В акцията участват служители на охранителна, криминална и икономическа полиция, както екип на Зоналното жандармерийско управление – Русе.

На изградените контролно-пропускателни пунктове са проверени около 180 автомобила и повече от 250 лица. Извършени са проверки на близо 60 обекта – питейни заведения, автокъщи и автоморги, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи, търговски обекти и други.

Акцията включва и проверки на сигнали за купуване на гласове , съобщи началникът на районното полицейско управление в Тутракан главен инспектор

За установени административни нарушения са съставени 23 акта и са наложени 52 глоби по фиш.

В региона на община Дулово е бил засечен лек автомобил с нередовна регистрация, а в Силистра са разкрити двама извършители на кражби. Установено е 1 лице, обявено за издирване.

Полицейската операция, в която участват и представители на Агенцията по храните, Регионална дирекция по горите, Митници и Комисия за защита на потребителите продължава.

Информация и снимка: Незабравка Кирова.

Facebook коментари