Неделя, 16 Юни 2024 г.

Силистренските волейболисти с победа и загуба от турнира в Ловеч

На проведения този уикенд в гр. Ловеч, от 24 до 26 март, в залата на ПЕГ "Екзарх Йосиф I", квалификационен турнир за класиране на финален турнир в "А" Национална волейболна група по волейбол, отборът на Волейболен клуб "ЕЛИТ" – Силистра, постигна победа и загуба, като заради "въртележка" не успя да придобие право за участие във Висшата лига на България по волейбол през следващия сезон.

В турнира в Ловеч освен силистренци взеха участие и отборите на ВК "Троян Волей" и ВК "Осъм" – Ловеч.

Турнирът се откри със среща между домакините от Ловеч и отбора на ВК "Елит" – Силистра. Мачът започна ударно за "Осъм" и по категоричен начин бяха спечелени първите два гейма. В третата част обаче след умела и навременна реакция на треньора на гостите бяха извършени 3 успешни смени, които коренно промениха играта на отбора. В крайна сметка "Осъм" загуби преднината си от 2 гейма, за да се стигне до решителна пета част – тайбрек, в който отборът от Силистра надделя. Така двата тима си разделиха 3- те точки – 2 т. за победителя и 1 т. за загубилия.

В събота се проведе среща между ВК "Троян Волей" и ВК "Елит" Силистра, в която отборът от Троян надделя с лекота с 3:0 над видимо изморения от изтощителния петсетов трилър от предишната вечер.

Така се стигна до решителния сблъсък в неделя между ВК "Осъм" – Ловеч и ВК "Троян Волей", от чийто изход зависеше крайния победител в турнира заради така наречената "въртележка", който да придобие право на участие на финален турнир в "А" Национална волейболна група по волейбол.

Пред ловешка публика, изпълнила залата докрай, домакините се поздравиха с убедителната победа с 3:0.

Така ВК "Осъм"- Ловеч, се класира на първо място в квалификационния турнир и спечели заслужено място сред 4-те най-добри отбори на България в дивизия АНВГ.

За разпределение на призовите места тимът от Ловеч ще се изправи срещу отборите на ВК "Ботев" – Ихтиман, ВК "Виктория Волей" – Пловдив и ВК "Велики Преслав".

Финалният турнир ще се проведе на 28-ми, 29-ти и 30-ти април, като домакинът ще бъде определен от Българска федерация по волейбол.

Facebook коментари