Събота, 22 Януари 2022 г.

Две партии от "Синята коалиция" в Силистренско ще организират в неделя изборите за определяне на кандидат за президент на формацията

Две партии от "Синята коалиция" в Силистренско – ДСБ и СДС - ще организират в неделя отворените предварителни избори за определяне на кандидат за президент от формацията.
Това бе съобщено на пресконференция тази вечер от лидерите на областните организации на двете партии Неделчо Жейнов /ДСБ/ и Димитър Георгиев /СДС/.
Причината за това е, че в Крайдунавска Добруджа структури на останалите три партии от коалицията не работят и нямат структури, обясниха двамата лидери.
В Силистренска област ще има 8 избирателни секции – две в Силистра и по една – в останалите шест общини.Само в Кайнарджанската община на Силистренска област секцията няма да бъде в общинския център, а в с. Зарник.
Гласуването ще се проведе на 12 юни от 8 до 20 часа на почивния ден.
Обърнато бе внимание, че в изборите са "отворени" и могат да участват всички български граждани и "подкрепата за десницата по презумпция трябва да е подкрепа за реформаторска алтернатива и конкурент на управляващата партия" .

Facebook коментари