Неделя, 26 Май 2024 г.

Трима загинали при тежка катастрофа край Търговище

Тежка катастрофа е станала късно снощи на пътя с. Ковачевец - град Попово. Загинали са трима души, а други двама са пострадали.

Произшествието възникнало около 20:00 часа на 21 март 2023 година, като причините се изясняват. Според първоначалната информация, при излизане на товарен автомобил от крайпътна отбивка се е стигнало до сблъсък с лек автомобил, движещ се в същата посока.

На място са загинали трима души - две жени на възраст 24 г. и 70 г. и мъж на 45 г. Тежко пострадала е 21-годишна жена, която е настанена в болнично заведение с реална опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил (25 г.) е получил фрактури на двете ръце. Леко са пострадали и водачът на камиона (66 г.) и неговият спътник (57 г.).

Направените тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на двамата водачи са отрицателни. По-младият мъж е неправоспособен водач, а водачът на товарния автомобил е професионален шофьор.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, разпитват се свидетели на инцидента. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна - прокуратура - Търговище. образувано е досъдебно производство.

Facebook коментари