Неделя, 26 Май 2024 г.

Пролетен концерт "Заедно да се веселим" тази вечер в Силистра

В програмата на концерта, който ще се проведе тази вечер по повод Първа пролет ще вземат участие и гостуващата трупа - деца с българско потекло, възпитани в духа на българските семейни традиции от Музикалния колеж "Щефан Няга" гр. Твърдица, Молдова, с ръководител на институцията г-жа Ала Кара, съобщават от пресцентъра на Община Силистра.

По покана на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов танцьорите, певците и музикантите, участници от Балет Б2, Музикална студия "До Ре Ми" и ансамбъл "Ритъм", гостите от Молдова ще поздравят силистренската общественост по повод празника. В заседателната зала днес творците от Твърдица бяха посрещнати от кмета, от зам.-кмета г-жа Мария Недялкова, от г-жа Цветана Игнатова- директор на Дирекция"Хуманитарни дейности" и служителите в отдел "Култура".

По време на разговора стана ясно, че българското самосъзнание определя любовта на тези деца и студенти към фолклора, езика, литературата и изкуството на корените ни. Д-р Найденов изказа своята благодарност, че поканата му е била приета и предложи такива творчески срещи да се превърнат във фестивал и да продължат и с идващите поколения. Той подчерта, че мира, любовта между народите, изкуството са онези форми на общуване, за които не бива да се пести енергия и стремеж.

Концертът е тази вечер 21.03.23г. от 18.00ч. в театъра

Facebook коментари