Събота, 20 Април 2024 г.

Доростол с минимална загуба у дома след отменен гол заради съмнителна засада

В Североизточна Трета лига днес "Доростол" Силистра и "Светкавица" Търговище изиграха нервен и интензивен футболен двубой.

В първите 15 минути на мача Доростол действаха по-активно на терена, но настроението в стадиона се промени бързо след първия опасен удар на гостите в 21-вата минута.

Никола Василев с глава направи удар, който в момента бе спасен от вратаря на Доростол Силистра, Иван Атанасов. В 28-та минута Веселин Николаев от Доростол стреля опасно над горната греда на вратата на гостите.

Но те също отговориха с опасен удар с глава в 31-вата минута чрез Зафир Инан. В 40-та минута отново Веселин Николаев застраши вратата на гостите след контраатака на Доростол. След неговия удар вратарят Костадин Иванов изби трудно топката която отиваше под гредата във вратата.

В 43-та минута гостите успяха да стигнат до гол чрез Мартин Янакиев, след което двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:1 за Светкавица.

В 52-та минута възникна най-спорната ситуация в мача. След центриране отдясно на вратата на гостите футболист на Доростол засече с глава топката, която се оплете в мрежата, но голът не беше признат защото страничният съдия беше вдигнал флаг за засада.

Въпреки бурните протести на домакините голът не бе признат. До края на двубоя Доростол опита натиск за да върне гола, като последните 10 минути на мача силистренци имаха няколко удобни положения да изравнят резултата, но нямаха късмет и резултата остана непроменен.

Facebook коментари