Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

В Езикова гимназия в Силистра създадоха изкуство от отпадъци

По повод Световния ден на рециклирането ученици от Езикова гимназия "Пейо Яворов" в Силистра създадоха изкуство от отпадъци.

С много креативност, емоция и ентусиазъм възпитаниците на гимназията представиха малка изложба от ръчно направени предмети, с което показаха как могат отпадъците да бъдат повторно използвани.

Герои на рециклирането е тема на Световния ден на рециклирането, който ще бъде отбелязан и у нас в цялата страна. Фокусът отново ще е върху детските градини и училища, където чрез различни инициативи преподавателите и децата ще научат повече за опазването на околната среда. Това заяви за БТА Румяна Киризиева от Сдружение "BG Бъди активен", което е координатор за България на Global recycling Foundation.

През тази година денят ще бъде отбелязан като част от кампанията "Искам да съм полезен…Рециклирай ме!", в партньорство с Асоциация на производителите на безалкохолните напитки, с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

Учителите трябва да намерят интересен начин да въвлекат децата в темата. Това може да стане чрез арт дейности, чрез повторна употреба на отпадъци, чрез събиране на пластмасови шишета, организиране на спортни игри за това кой отпадък в кой контейнер трябва да бъде изхвърлен, изложби, почистване, конкурси, посочи Киризиева.

Facebook коментари