Четвъртък, 25 Април 2024 г.

В Тутракан ще гостува изложбата "Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството"

През 2023 г. се навършат 150 години от гибелта на Васил Левски. В цялата страна се организират и провеждат различни събития, свързани с отдаването на почит и съхраняване на историческата памет за идеолога и ръководителя на българската национална революция.

Популяризирането на културното наследство и личността на Апостола е каузата и на Националния музей "Васил Левски" в родния му град Карлово. Като част от националната програма по достойното отбелязване на знаменателната годишнина музеят в Карлово представя свои изложби в различни градове. Една от тях е "Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството".

Официалното откриване ще се състои на 16 март (четвъртък), от 14,00 ч. в Изложбената зала на Исторически музей – Тутракан.

Изложбата ще гостува в Тутракан между 16 март и 28 април.

На откриването ще бъдат връчени наградите на отличените участници в организирания от Община Тутракан, Общински комитет "Васил Левски" – Тутракан и Исторически музей – Тутракан конкурс за литературно творчество "Левски и нашето време" за ученици от VІІІ-Х и ХІ-ХІІ клас.

Така и Тутракан се включва в инициативите, популяризиращи идеите на Апостола на свободата сред младите хора. Припомняме, че на 17 февруари беше проведен конкурс за млади рецитатори "Левски в детските сърца" за деца от предучилищна и начална училищна възраст. На същата дата беше организирано и състезание "Лъвски скок" за ученици от V-VІІ клас.

Facebook коментари