Петък, 31 Март 2023 г.

Силистренският театър представя на 14 март най-новата си пиеса - "Чудо" от Иван Радоев

Силистренският театър представя на 14 март най-новата си пиеса - "Чудо" от Иван Радоев, чийто автор е емблематичният български поет и драматург Иван Радоев. Началният час на преставлението е от 19.00 часа в салона на Драматично-куклен театър, бивш Куклен театър.

Режисьор на пиесата е Димо Димов, сценограф - Николай Нинов, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров и Мима Дапкова.

Героите на забележителния български драматург и поет Иван Радоев търсят своето чудо. Живеем във времена, в които успехът се измерва в пари, материални притежания и власт. Където понятията "мое" и "твое" имат своята императивна тежест.

И някъде там, всред цялото това парцелирано благоденствие, като че ли напук, стои малка барачка. Дъсчено джудже между красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от епоха, която всички искаме да забравим.
Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните мечти и радости, техните тревоги и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един все повече променящ се и неразбираем свят, те са принудени да се откъснат от своите спомени и да намерят начин да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат отново полезни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им битка за запазване на тяхната човечност.

Фарсово-трагични, умилителни, абсурдно-невъзможни и безбожно земни Костадин и Юсуф, Хаим, Артаки и Таничка ни завладяват след почти 40 години от създаването си.

***

Цена на един билет - 10 лв.
Билети при касата на театъра, информация и резервации на моб. телефони - 0876/ 00 76 79 или 0876/ 00 77 95

Facebook коментари