Петък, 29 Май 2020 г.

Силистренката Анна Парашкевова е работила като журналистка в Брюксел

Информация vesti.bg
29-годишната Анна Моя, чието моминско име е Парашкевова, е починала от раните си, след като са й били нанесени близо 20 удара с нож
Тялото на жертвата е открито в апартамента й от полицейски патрул.
Българката, чието моминско име е Парашкевова, е работела като журналистка на свободна практика в Брюксел.
Тя е имала двойно гражданство - българско и американско. Анна е била убита от съпруга си, който е кубинец. Адриан се предал на полицията в Люксембург, където избягал след престъплението.
Той все още носел ножа, с който е извършено убийството.
Полицейските власти на Люксембург веднага уведомили белгийските си колеги.
Апартаментът на българката се намирал близо до европейските институции, в район, в който живеят повечето акредитирани в Брюксел представители на български медии.
Семейството на българката се е преселило в САЩ, когато тя е била на 10-11 години, съобщи "Хоризонт".
След завършването си Анна е започнала да работи с иранската телевизия Press TV и с новинарския канал "Русия днес" (Russia Today).
Според профила й в Youtube след като е отразявала президентските избори в САЩ, тя се фокусирала върху Близкия изток и ЕС.
Тя е правила репортажи от над 25 страни и е говорела испански, английски, български и руски.
От Външното ни министерство официално потвърдиха за убийството.
информация 24 часа
Анна Парашкевова е родена във Варна, но е регистрирала своя фирма за медийни услуги в Силистра, става ясно от справка в информационните системи "Сиела" и "Дакси".
Фирмата й "Моя продъкшън" е регистрирана на адрес ул. "Кълъраш" 37 в крайдунавския град, където живее нейният брат близнак Асен Парашкевов.

Офисът на фирмата е на ул. "Александър Стамболийски" 19. Анна е управител заедно с брат си, но е едноличен собственик на капитала. Тя е сключила с близнака си договор за управление на общата им фирма на 7 януари 2010 г. Договорът е за осеммесечен период, тоест е валиден до 8 август тази година.

В предмета на дейност на фирмата са включени производство на медийни продукти, търговска дейност в страната и чужбина, ресторантьорство, хотелиерство, рекламна и информационна дейност и др.

Анна е прекарала една година в Москва, пише за "демокрация в родното място на комунизма." Тя е основател и главен изпълнителен директор на Moya Productions - международна компания за производство на телевизия с бюра в Брюксел, София и Буенос Айрес. Това е записано в нейната визитка в сайта thephillipsfoundation.org.

Въпреки новата си управленческа роля, Анна продължава да прави и репортажи за най-новите политически новини от Европейския съюз, с акцент върху въпроси за външната политика и Близкия изток, пише още във визитката.

Facebook коментари