Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Председателят на Съюза за защита на природата проф. Светослав Герасимов ръководи журито на двайсетия международен ученически екофорум "Сребърна"

Председателят на Съюза за защита на природата проф. Светослав Герасимов е ръководител на журито на започналия днес в Силистра двайсети международен ученически екофорум "Сребърна".
Организатори на проявата са Министерството на образованието, младежта и науката, Националният дворец на децата, фондация "Еврика", Регионалният инспекторат по образованието и Центърът за ученическо техническо и научно творчество в Силистра.
Във форума със свои разработки участват над 170 ученици от шестнайсет области на България и от три града в Румъния.
Специалната награда е едногодишна стипендия на Министерството на образованието, младежта и науката по наредбата за насърчаване на даровити деца.
В рамките на форума ще бъдат отчетени и резултатите от националните конкурси "Земята – наш дом" за литературни творби и рисунки.

На снимката: седналият в средата е проф. Светослав Герасимов заедно със заместник-областния управител Денка Михайлова и началника на Регионалния инспекторат по образованието Габриела Миткова

Facebook коментари