Неделя, 26 Май 2024 г.

Румънец открадна 8500 лева от пловдивчанка

За броени часове криминалисти от Четвърто РУ задържаха мъж, откраднал голяма парична сума от дома на пловдивчанка, съобщиха от полицията в Пловдив, пише 24 ЧАСА.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив извършителят – 34 годишен румънски гражданин, е привлечен като обвиняем.

Работата на служителите започнала вчера, след като жителка на областния град се оплакала, че от апартамента ѝ са откраднати 8500 лева. Потърпевшата посочила, че липсата на парите установила във вторник, когато изпратила непознат посетител. Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език под предлог, че ѝ подарява луксозен комплект тенджери по повод Международния ден на жената.

Приятно изненадана от жеста, пловдивчанката се съгласила непознатият да я откара с автомобила си до нейния адрес, заедно с обемистия кашон. Там мъжът помолил домакинята да му даде пари за транспорта, а тя му платила от плик, който извадила от определено място.

Последвало искане от страна на госта и за чаша вода, след което той си тръгнал с обещанието, че ще донесе още един подарък, но повече не се върнал. По случая са предприети множество оперативни и издирвателни действия, а от преглед на видеокамери в района е засечен автомобилът под наем, с който извършителят се придвижвал.

В близост да адреса на потърпевшата мъжът е задържан, установена е самоличността му – румънски гражданин на 34 години. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, а откраднатата от него сума е иззета. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив на мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа.

Facebook коментари