Петък, 31 Март 2023 г.

12-годишна ученичка от Силистра спечели награда от национален поетичен конкурс

Поредното признание на таланта на 12-годишна Теодора Тодорова от Силистра. Тя е ученичка от Vа клас в ОУ "Свети свети Кирил и Методий".

Теодора спечели второ място в националния поетичен конкурс "Жената - любима и майка". Тя грабна вниманието на престижното жури във възрастовата категория до 18 г. със стихотворението си "Сред другите жени". Надпреварата се организира за 18-и път от ОбА-Свиленград, НЧ "Просвета - 1870" и Съюза на българските писатели под егидата на Елена Манолова.

Абитуриентката от свиленградското СУ "Д-р Петър Берон" Тонислава Колева спечели първо място със стихотворението си "Жена". Трето място журито отреди на Петър Димитров от Свиленград, на 15 години, ученик в ПГССИ "Христо Ботев". Неговото стихотворение е наречено "Жена, дала ми живот". Бяха раздадени и четири поощрителни награди. Те са за Елена Георгиева на 13 години от с. Равда, ученичка в СУ "Любен Каравелов", гр. Несебър. Нейното стихотворение е "Най-красивата жена в света". Втората поощрителна награда е за Петя Малянова от Свиленград. Тя е ученичка в 5 в клас на I ОУ Иван Вазов", участвала е със стихотворението "Две думи". Мария Зелиу получи третата поощрителна награда. Тя също е от Свиленград, на 14 години и е ученичка в VIII клас на ПГССИ "Христо Ботев". Озаглавила е творбата си "Благодарност и още нещо". Четвъртата поощрителна награда замина при Стоян Антов от Лом, на 17 г., ученик в СУ "Димитър Маринов", за стихотворението "Непосветено".

Facebook коментари